Volunteers – Norway

Bli frivillig!

Hei håndballvenner, og velkommen til håndball-VM for kvinner 2023!

Gjennom søknadsskjemaet nedenfor kan du bidra til å gjøre håndball-VM til et mesterskap i verdensklasse. Det er våre frivillige som gjør det mulig å arrangere verdensmesterskap i Trondheim og Stavanger, og vi lover spennende oppgaver og mye moro på vakt!

Verdensmesterskapet i håndball for kvinner blir arrangert i Norge, Sverige og Danmark i 2023, og vi ser etter deg som er positiv, utadvendt og glad i å jobbe sammen med andre. Du får se arrangementet fra innsiden, og får se idrettsstjernene på nært hold. Du blir en svært viktig brikke i selve gjennomføringen av arrangementet, og her kan du stifte nye bekjentskap, lære nye ting og skape minner for livet!

Klikk her for å lese mer om de ulike arbeidsoppgavene/gruppene.

Du kan sette opp inntil tre valg i prioritert rekkefølge. Leder for gruppen du ønsker å jobbe i behandler søknadene fortløpende, men det må påregnes noe responstid på søknaden.

Dersom du har spørsmål knyttet til det å jobbe som frivillig, kan du kontakte oss på e-post her: volunteers@aimtoexcite.no.

Gå ikke glipp av sjansen til å oppleve håndball i verdensklasse. Vi ser frem til din søknad!

Du velger arbeidssted (Stavanger eller Trondheim) i søknadsprosessen. Alle er velkomne til å søke som frivillig. Dersom du ikke bor i arrangørbyen, er du selv ansvarlig for reise tur/retur og overnatting under oppholdet.

Dine oppgaver som frivillig

Er du usikker på hvilken frivilliggruppe du ønsker å være en del av? Les mer om de ulike gruppene her:

Transportgruppas hovedoppgave er å sørge for at forflytningen av blant annet materiell, lag, dommere, representanter for NHF og IHF fungerer knirkefritt. Til dette trengs det serviceinnstilte sjåfører med godt humør. Vi ser etter deg med gode engelskkunnskaper, og om du kan andre språk vil dette være en fordel. Vi ser først og fremst etter sjåfører med førerkort klasse B, men har du førerkort til minibuss er dette et stort pluss.

Vi trenger også sjåførhjelpere, så førerkort er ikke et krav.

Volunteer Pool er plassen for deg som ikke vet hvilket område du ønsker å bidra på under VM. Et stort arrangement krever ofte omrokeringer på arbeidsoppgaver. Vi trenger en fin gjeng som kommer hver dag uten konkrete oppgaver, som vil få arbeidsoppgaver ut ifra hvor det er størst behov eller frafall. Du som søker deg hit må være fleksibel, og ikke være redd for å ta nye oppgaver på strak arm. Noen deler av dagen kan være rolige, men her kan også mye spennende skje!

Hospitality/VIP Service Staff har som oppgave å bistå lagene med teamguider, bemanne informasjonsdesker på spillerhotellene, være treningsverter på treningsarenaene, ordne med frukt, vann etc. i garderober, koordinere kamp- og treningssteder, samt ha ansvaret for draktvask for lagene i arrangørbyen. Gruppen skal yte førsteklasses service til spesielt inviterte gjester, sponsorer og andre med VIP-billetter.

Denne gruppen består av flere undergrupper.

Som vertskap i hallen må du være blid, trivelig og serviceinnstilt. Du viser publikum til sitteplassene sine, holder det ryddig i arenaen under kamp, og hjelper til med å rydde tribunene etter kamp.

I FanZone vil du være med på å legge til rette for at barn og voksne i alle aldre skal få en gøyal håndballopplevelse utenom kampene. Her hjelper man utstillere på stands, rydder og rigger.

Ticket/Promotion Staff har ansvar for scanning og kontroll av billetter i døren, utdeling av forhåndsbestilte billetter og salg av restbilletter.

Som frivillig i Venue Rigging vil du bidra med opp- og nedrigg av arenaen. Vi skal blant annet gjøre hallen og garderobene klare til kamp, heise flagg, bygge sekretariat-bord, kle hallen i riktige farger og med riktige logoer og reklamer, kjøre jekketraller og sette opp gjerder ute. Vi avslutter arrangementet med å rydde/rigge ned arenaen, og søker derfor deg som er praktisk anlagt og liker å ta i et tak.

Skriv gjerne en kommentar i søknaden din dersom du ønsker deg til en spesifikk gruppe. Vi prøver å etterkomme ønskene, men vil plassere frivillige der det er behov.

Frivillige i mediegruppen dekker arbeidsoppgaver på pressesenteret, pressetribunen og i øvrige mediesoner, og får oppleve hvordan et mesterskap gjennomføres fra medienes perspektiv. Gruppen er vertskap for TV/presse/foto, og skal se til at medierepresentantene har det bra og har det de trenger.

Frivilligsenteret er hjertet i arenaen under VM. Frivillige her står for kaffekoking, vaffelsteking og organisering av måltider, men viktigst av alt – dere skal yte god service og lage god stemning for alle våre frivillige. Vi ønsker deg som vil utgjøre en forskjell, vise omsorg og ta i et tak, og som kommer på vakt (og drar) med et smil som smitter.

Trivselsgjengen sørger for hyggelig stemning, og passer på at frivillige på vakt får i seg både mat og drikke.

Accreditation Staff sørger for at alle som har en oppgave å utføre i arenaen får akkreditering som gir dem tilgang til bestemte områder. Vi trenger deg som er strukturert, serviceinnstilt, kan jobbe med data og som behersker norsk og engelsk språk. Noe arbeid i forkant av kampdagene i tillegg til under arrangementet må påberegnes.

Sikkerhet er ansvarlig for å sjekke publikum og billetter ved innslipp på kampdag. Under kampene følger man med på publikum for å sikre at ingen uønskede hendelser skal oppstå, samt at rømningsveiene ikke er blokkert. I tillegg skal man hjelpe publikum til å finne plassene sine på en rask og effektiv måte.

Du vil bidra med ulike tilsynsoppgaver, brannvakt, publikumskontroll i innganger og i arenaen, samt adgangskontroll til akkrediterte områder. Sikkerhet er ansvarlig for at alt går riktig for seg i arenaen.

FanZone er et avgrenset område hvor det legges opp til håndballaktivitet og underholdning i ulike former. De frivillige i FanZone vil legge til rette for at barn og voksne i alle aldre skal få en gøyal håndballopplevelse utenom kampene i hallen. Frivillige i denne gruppen skal blant annet utføre sikkerhetsoppgaver, stå på stands, hjelpe til med opp- og nedrigg og bistå utstillere ved behov. Vi trenger deg som har pågangsmot og servicevilje, og som ønsker å jobbe ut mot publikum. FanZone er møteplassen før og mellom kampene, så rommet må klargjøres før åpning, og ryddes etter stenging.

Logistikk arbeider med mottak, håndtering og retur av utstyr og varer. IT sørger for dekning og kapasitet av nettverk og maskinvare.